De laatste nieuwtjes en een overzicht van alle activiteiten in en rondom de Holterhoek.
Home Holterhoek Loretta start initiatief tegen eenzaamheid onder 60-plussers.

Loretta start initiatief tegen eenzaamheid onder 60-plussers.

500 keer bekeken
0 Reacties 3
Deel dit bericht via...

‘Trefpoint brengt ouderen met elkaar in contact’

REGIO – Van 1 toten met 8 oktober is het de Week van de Eenzaamheid, Geen beter moment voor de 22-jarige Loretta Zieverink uit Eibergen om haar initiatief tegen eenzaamheid onder ouderen te introduceren. Loretta is verpleegkundige bij Careazen startte onlangs met het concept ‘Trefpoint: samen tegen eenzaamheid’.

Loretta vertelt: “Ouderen die zich eenzaam voelen bevinden zich In een vervelende situatie. Ze voelen zich naar en hebben meer risico op gezondheidsproblemen. Door mensen met elkaar in contact te brengen, vergroot je hun netwerk en kunnen er waardevolle contacten ontstaan waardoor je deze eenzaamheid kunt doorbreken. Daarom heb ik Trefpoint opgericht.”

Hoe het werkt

Loretta vervolgt: “Voor 5 euro per maand kun je lid worden van Trefpoint, Je wordt dan samen met nog 3 tot 5 andere deelnemers in een Whatsapp-groep geplaatst zodat je met elkaar in contact kunt komen. Een maand lang kun je dan met elkaar activiteiten organiseren die ontmoetingen makkelijker en waardevoller kunnen maken. Dit kunnen eenvoudige activiteiten zijn als samen koffiedrinken, een wandeling maken, kaarten, handwerken, vissen of iets anders leuks. Of gewoon elkaar opbellen en een praatje maken, dat kan natuurlijk ook, De volgende maand word je in een andere groep geplaatst en kun je weer nieuwe mensen leren kennen, Op deze manier vergroot je je netwerk en kun je meer betekenisvolle contacten leggen. Klikt het met iemand? Dan kun je gegevens uitwisselen en zo het contact verder uitbouwen,

Ondertussen kun je gewoon lid blijven van Trefpoint om zo nog meer mensen te leren kennen. Ook ouderen die geen gebruik maken van Whatsapp kunnen meedoen. Maandelijks ontvangen zij een lijst met namen en telefoonnummers.”

Trefpoint is anders dan andere initiatieven, omdat het de eenzaamheid op grote schaal kan aanpakken. “Het initiatief kan worden uitgebreid naar andere gemeentes. Ook is het geschikt voor meerdere doelgroepen, bijvoorbeeld jongeren. Kort gezegd is Trefpoint de manier om samen eenzaamheid tegen te gaan.”

Loretta hoopt met dit initiatief een steentje bij te dragen aan het terugdringen van eenzaamheid onder ouderen. “Ik hoop dat veel 60-plussers mee gaan doen. Samen tegen eenzaamheid.”

Ook deelnemen aan Trefpoint of eerst meer informatie? Stuur een berichtje naar Trefpoint@outlook.com of bel of app met 06-3800 1084.

0 Reacties 3
Deel dit bericht via...

Aanraders

Geef een reactie

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
X